ИЗТРЕЩЯВАНЕ: Забраняват „Наистина любов”

Шоу
16:55 - 06 Януари 2022
4439
ИЗТРЕЩЯВАНЕ: Забраняват „Наистина любов”

Любимият на много хора филм на Ричард Къртис „Наистина любов“, превърнал се в коледна класика още с излизането си през 2003 г., наскоро стана обект на критики заради скрити послания като женомразство и подигравка с дебелите, съобщиха от Daily Star.

Романтичната комедия включва известни актьори като Хю Грант, Колин Фърт, Мартин Маккъчън, Кийра Найтли, Лиъм Нийсън, Алън Рикман, Ема Томпсън и др. Филмът проследява преплетените животи на главните герои и засяга темите, свързани с любовта, изневярата, приятелството и новите запознанства.

Една от сюжетните линии проследява завъртелия се любовен триъгълник между наскоро оженилите се Джулиет (в ролята Кийра Найтли) и Питър (в ролята Чиветел Еджиофор) и неговия най-добър приятел Марк (Андрю Линкълн). След като Джулиет открива лентата от сватбата си, заснета от Марк, на която единствено тя присъства, героинята на Кийра Найтли разбира, че Марк е влюбен в нея.

Следва сцена, която според някои е много сладка, но уви, според много критици е неподходяща. Става дума за сцената, в която Марк, най-добрият приятел на младоженеца, се появява на вратата на младото семейство и се обяснява в любов на Джулиет. Това, което провокира критиките, е че по време на заснемането на филма Кийра Найтли е едва 18-годишна, а в същото време става обект на любовен интерес от двама по-възрастни мъже.

През годините много хора започват да виждат проблем с един от главните герои – Марк. Освен че се появява на вратата без покана, самият факт, че е заснел Джулиет, без тя да знае, провокира възмущение у някои фенове.

Критиците от Millennial призоваха филмът да бъде забранен за излъчване по телевизията, след като беше излъчван по BBC One на Boxing Day миналата година. Въпреки това „Наистина любов“ за пореден път беше пуснат по телевизията, което разбуни духовете в онлайн пространството.

Друг герой от коледната класика на Ричард Къртис също попада под обстрел. Това е Натали, изиграна от Мартин Маккъчън. Коментарите за нейното тегло във филма изобщо не са малко, като някои от тях са: „закръглена“, „закръгленото момиче“, „огромни бедра“. Това отново провокира възмущение сред хората.