Извадиха 4 трупа от взривения самолет. Там ли е Пригожин? (СНИМКИ+ВИДЕО)

Самолетът е излетял от летище "Шереметиево" и след половин час е паднал

Русия
20:49 - 23 Август 2023
15448
Извадиха 4 трупа от взривения самолет. Там ли е Пригожин? (СНИМКИ+ВИДЕО)

Бизнес самолетът Embraer с номер на опашката RA-02795, който се разби в руската Тверска област, действително е бил собственост на създателя на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин. Това потвърди и руската опозиционна журналистка Ксения Собчак.

На видеозаписа от катастрофата, разпространяващ се в Телеграм се вижда следа, подобна на тази от противовъздушна ракета.

Самолетът е изпълнявал курс от Москва към Санкт Петербург. На борда е имало 10 души. Предполага се, че сред тях е бил и Дмитрий Уткин - Дясната ръка на Пригожин. Всички на борда са загинали, съобщава руското министерство на извънредните ситуации.  

Самолетът е излетял от летище "Шереметиево" и след половин час е паднал. Намерени са телата на четирима души. Федералната агенция за въздушен транспорт (Росавиация) започва разследване на инцидента.

Машината не се е снишила преди катастрофата. Според платформата Flightradar, тя е изчезнала от радара по време на издигането. Разбила се е близо до населеното място Куженкино.

В края на юни армията на Пригожин предприе настъпление към Москва, като пътя си овлядя ключови руски градове. В последния момент обаче Пригожин, койко искаше оставки във висшето военно ръководство на Русия, нареди настъплението да бъде прекратено. След това бойците на "Вагнер" получиха амнистия, а самият Пригожин, по непотвърдена информация, потърси убужище в Беларус.

"Вагнер" се изтегли от Ростов на Дон, Пригожин заминава за Беларус

Последната му поява беше във видео, за което се смята, че е заснето в Африка, където "Вагнер" изпълнява различни мисии.