Извадиха от съдийството скандалния рефер Станислав Ставров

Търновецът изгоря заради три неотсъдени дузпи за Монтана срещу Добруджа

У нас
12:35 - 20 Март 2019
2719
Извадиха от съдийството скандалния рефер Станислав Ставров

Бомбата със закъснител във футболното съдийство Станислав Ставров гръмна мощно за пореден път. След години наред гафове и скандали реферът от Велико Търново отново бе изваден от съдийството. На този етап - до края на сезона, но из футболните среди се чуват гласове, че има вероятност да е завинаги. Тепърва се очаква позицията на шефа на съдиите Йордан Сталев, който засега пази мълчание по казуса.

Решението на съдийската комисия към БФС за наказанието идва след мача от последния кръг на Втора лига Монтана – Добруджа (1:2), ръководен от Ставров. Домакините пропищяха от съдийска тесла, като според тях реферът не е отсъдил три чисти дузпи в тяхна полза. Това се оказа повод треньорът на монтанци Ферарио Спасов да хвърли оставка.

Жалбата на Монтана с видео доказателства за грешките преляла чашата на търпението към рефера, говори се из футболните среди. Във времето Ставров има десетки прегрешения, неведнъж е ваден от нарядите, но само за по няколко мача.

„Според нас съдийството на Ставров е преднамерено и тенденциозно. Приготвили сме записи. Дано футболният съюз да вземе мерки другите след нас да не страдат. Ние с Арда вече се опарихме от това „безпристрастно съдийство”. Нещата се навързват полека-лека”, оплака се кметът на Монтана Златко Живков.

От Монтана нададоха вой, че ги режат, за да няма лидерът Царско село конкуренция по пътя към класиране в Първа лига. Случайно или не, през есента и друг отбор с мераци за промоция изрева от Ставров – Арда (Кърджали), с настояване той да бъде изваден завинаги от съдийството. При това точно след домакинската загуба 0:1 от Царско село.

„Прякорът на него му е Камикадзето. Така ми казаха много колеги, че го наричат. Проследих му кариерата назад. Много рецидиви има - махан, връщан, и така нататък”, ядосваше се тогавашният директор на Арда Емил Кременлиев.

Справка на Lupa.bg припомня, че в предишните два сезона има порой от жалби срещу Станислав Ставров. На два пъти от Берое, сетне Верея, Локомотив Пд, Пирин и Ботев Пд. Иначе скандалите около него тръгнаха още преди десет години в един мач за купата на България между Черно море и Левски (4:1) на „Тича” с два червени картона и незачетен гол за сините.   

Снимка: Lap.bg