Извън закон и правила: В "Младост" си пазят паркомясто със стари гуми

Новини
10:40 - 19 Април 2021
4240
Извън закон и правила: В "Младост" си пазят паркомясто със стари гуми

Паркирането в столичния район "Младост" е толкова проблемно, колкото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила - паркомястото се запазва със... стара гума.

Пред бл. 454, вх. 4 някои от обитателите слагат по една стара гума и така си пазят паркомясто. Иначе от публикуваната снимка ясно се вижда са личните им автомобили са спрени под прозорците.

От "пазенето на място" се възмущават в социалните мрежи жители на бл. 454, тъй като дори и да се приберат по-рано, няма къде да си оставят автомобилите.

И, разбира се, скандалите са неизбежни и постоянни.

Жители твърдят, че ако преместят гумата и паркират, последствията върху автомобила ще са неприятни. Подобна тенденция за паркиране под прозореца е ужасна, тъй като сутрин като тръгват на работа и цялата пушилка влиза в апартаментите, ако има отворен прозорец, коментират потърпевши граждани, живеещи на първите етажи.

Сериозен проблем има и с паркирането в "Дружба-1", около малките номера на блоковете в квартала. Някои собственици си закотвят колите точно пред входа, на пътеката за входната врата на блока. Други пък директно под балконите. Оказва се, че най-дребнавите и вманиачени в пазенето на паркомясто имат по две, дори и по 4 коли на апратамент.