Извънредно: Арестуваха в Дубай Малката Бирма

Издирваният от Интерпол Георги Станоев е задържан при опит да напусне емирството

Новини
19:33 - 12 Септември 2019 (обновена)
61149
Извънредно: Арестуваха в Дубай Малката Бирма

Георги Станоев - Малката Бирма, е бил арестуван в Дубай, предаде агенция Блиц. Източници на Lupa.bg в специалните служби потвърдиха горещата вест. Според зпознати, ареста е бил извършен рано сутринта днес, 12 септември. Все още няма официално изявление от МВР и Прокуратурата.

Станоев е бил закопчан на летището. Той планирал да смени дестинацията и да отпътува за друга държава. Агенти на специалните служби обаче го заловили. В момента Малката Бирма е в ареста в Дубай и вероятно тепърва нашите власти ще поискат той да бъде екстрадиран до България.

Малката Бирма се издирваше от месеци с червена бюлетина на Интерпол

Георги Станоев бе издирван с червената бюлетина на Интерпол за участието си в престъпна група за производство на фалшиви цигари, ДДС измами и пране на пари, но в продължение на месеци ловко успяваше да се измъкне от заложените му капани. Със същите обвинения бе задържан и баща му Евлоги Станоев, известен като Голямата Бирма. 

Първоначално Малката Бирма е духнал в Гърция, откъдето е успял да се прехвърли в Дубай. Адвокатите му нагло твърдяха, че най-вероятно не е разбрал, че е обявен за издирване - бил на почивка на екзотична дестинация, където нямало интернет и покритие на мобилни телефони.

Белезниците обаче са го изненадали в момент, в който той е търсил начин да смени убежището си. Полицаите са действали светкавично и са успели да го неутрализират. В същото време Иван Танев-Универсалния, който е негов приближен и му е дал подслон в емирството, е успял да избяга малко преди да усети строгостта на закона. Танев също е издирван с червената бюлетина, тъй като е обвинен от българските власти по подозрения в редица финансови афери. Той бе подсъдим заедно с Мила Георгиева, която в момента е на свобода.

Георги Станоев - Бирмата нашумя медийно с връзката си с чалга звездата Преслава. Двамата бяха двойка повече от 2 години, като непрекъснато се събираха и разделяха. След последната им драматична разлъка, певицата се хвана с бившия наркодилър Павката, от когото роди дъщеричката си Паола. 

Преслава и Жоро Бирмата бяха заедно около 2 години