ИЗВЪНРЕДНО: ГДБОП официално с нов шеф

Общество
18:40 - 01 Юли 2020
6934
ИЗВЪНРЕДНО: ГДБОП официално с нов шеф

И.д. директор на ГДБОП е назначен за постоянно със заповед на министър Младен Маринов. Той пое тази позиция, след като бившият шеф на дирекцията Ивайло Спиридонов подаде оставка.

Причината беше мащабна акция за трафик на наркотици, в която се оказа, че е участвал именно директора в сектор "Наркотици" в ГДБОП.

Любомир Лазаров Янев е роден на 4 септември 1981 г. в гр. София. Висшето си образование е завършил в Академия на Министерството на вътрешните работи в гр. София, а през 2009 г. завършва Югозападен университет „Неофит Рилски“ със специалност право. През 2003 г. е постъпил в системата на МВР като разузнавач в 09 районно управление.

От 2004 г. до 2015 г. последователно е заемал следните длъжности в Столична дирекция на вътрешните работи - разузнавач сектор „Престъпления против личността“, началник група в същия сектор, както и началник сектор „Престъпления свързани с общоопасни средства“. През месец май 2015 г. е назначен на длъжността началник сектор към отдел „Контратероризъм“, а година по-късно – началник отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП-МВР.