Извънредно: Мълния порази 3 деца на стадион в Русе (обновена)

Пострадалите са откарани в реанимациите на две болници

Актуални новини
20:21 - 30 Август 2023 (обновена)
9118
Извънредно: Мълния порази 3 деца на стадион в Русе (обновена)

Мълния е ударила три деца на стадион в Русе. Това се е случило по време на тренировка на детския футболен клуб на стадион "Дунав" тази вечер малко след 19 часа. 

В момента пострадалите се намират в реанимациите на две болници в града. Състоянието на едно от хлапетата е критично, научи Lupa.bg.

По първоначална информация децата са били на тренировка на едно от помощните игрища на стадион "Дунав", когато е завалял силен дъжд с гръмотевици. Докато тичат към навеса, мощен гръм ги повалил. Пострадалите деца са откарани с две линейки в болници. 

Впоследствие се оказа, че едно от хлапетата не е обгорено от светкавицата, а само уплашено, защото било в близост до другите две, повалени от гръмотевицата. То не е хоспитализирано.

Двете пострадали деца са на по 11 години, уточниха от Спешна помощ. Едното е транспортирано в УМБАЛ "Медика", а другото - в частната Университетска болница "Канев" в града. Второто дете е в критично състояние, потвърдиха от лечебното заведение. За него се грижат два реанимационни екипа, добави Стела Кръстева от пресцентъра на болница "Канев".

Сигналът за инцидента е подаден около 19,20 ч. тази вечер. По първоначална информация децата са били на тренировка на детския футболен клуб в едно от помощните игрища на стадион "Дунав", когато завалял силен дъжд с гръмотевици. Докато тичали към навеса, мощният гръм повалил две от тях, а третото първоначално казало, че също е пострадало, но се оказало, че просто е в шок, тъй като било в непосредствена близост до другарчетата си.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.  

Стадионът, на който са тренирали децата

Очаквайте подробности