Извънредно: Маскиран обра банка в София посред бял ден (СНИМКИ)

От клон на ДСК на бул. "Марид" са задигнати 18 000 лева

Общество
12:36 - 10 Февруари 2020 (обновена)
7287
Извънредно: Маскиран обра банка в София посред бял ден (СНИМКИ)

Маскиран бандит е нахлул в банков офис на ДСК на столичния бул. "Мадрид" и е отмъкнал голяма сума пари, съобщиха от МВР. Сигналът е получен в 10 часа тази сутрин. Грабителят заплашил служителката с пистолет и тя му дала банкноти в различни валути. После избягал. Няма пострадали. 

От полицията не съобщиха каква е стойността на задигнатата сума. Източник на Lupa.bg поясни, че са били откраднати около 18 000 лева. Не е ясно защо охраната не се е намесила. Обикновено банковите клонове в столицата се пазят от пенсионери, които решават кръстословици на някое бюро във фоайето. Явно и тук е било така...

"Преди обед към 10,30 – 11 часа видях от прозореца на дома ми маскиран мъж, който бе застанал близо до колата ми. Предположих, че иска да открадне автомобила, затова бързо реших да сляза долу. Отгоре още видях, че държи нещо като метална тръба. Когато погледнах по-отблизо установих, че това е пистолет. Поколебах се дали да изляза, през това време маскираният ме видя през стъклената врата и зави зад ъгъла. Все пак реших да го проследя и тръгнах след него, но вече беше изчезнал от погледа ми. Под жилищната сграда има офиси и в един от тях има банка. Когато наближих, чух писъци от банката и тогава разбрах, че той е влязъл там. Нещата се развиха много бързо и видях как нападателят излиза от банката и започна да тича. Бързо се скри от очите ми. Полицията дойде незабавно, но той беше избягал", казва очевидец.

Днес много възрастни хора теглят парите си от пенсиите и вероятно затова той е избрал именно този ден. Това престъпление много прилича на неразкрития обир от преди време в ж.к. "Сухата река".

Снимки: Агнес Методиева