ИЗВЪНРЕДНО: Никой не заплашва Доган! Вижте какво каза МВР-шефът

Няма данни почетният председател на ДПС да е застрашен, категоричен е Атанас Илков

Актуални новини
11:20 - 04 Септември 2024
2330
ИЗВЪНРЕДНО: Никой не заплашва Доган! Вижте какво каза МВР-шефът

Ахмед Доган не е заплашван от никого. Това стана ясно преди минути от изказване на вътрешния министър Атанас Илков. "МВР няма да влиза в политическия нюанс. От позицията на МВР мога да кажа, че по сигналът за Ахмед Доган беше извършена проверка и изложеното в сигнала нищо не се потвърди. Не установихме данни, че Доган е застрашен", обясни той.

"На база тези данни НСО си преценява има ли основания за назначаване на охрана", добави Илков.

"Направих усилия да се успокои системата на МВР. Освен за изборите, работим с големи темпове по подобряване на материално-техническата база, оборудване, въоръжение" коментира служебният вътрешен министър.

„Ако тогава, когато сме на място за дадени сигнали, напр. ромските махали, и се осъществява превантивна или друга дейност, не трябва да се възприема като натиск. Нашето присъствие е необходимо да бъде там, за да се даде спокойствие на гражданите и да се гарантира добър обществен ред. Нека гражданите не възприемат присъствието ни като репресия”, обясни той.

По думите му месец преди изборния ден ще започне специализирана операция в цялата страна във всички рискови зони, вкл. ромските махали. „Това е наш подход и ще присъства на тези места.”

МВР-шефътн обяви, че ще сменя директори на дирекции там, където има влошени резултати.

„Главен секретар на МВР няма, няма и да има по време на служебния кабинет. Това не променя подхода ни за честни и прозрачни избори”, каза Илков.

За наследството на Калин Стоянов, Илков подчерта: „Няма да коментирам дейността и всичко, случило се по времето на Стоянов. Нашата задача е да се концентрираме върху всичко, което предстои.”

По повод влизането ни по суша в Шенген, министърът допълни: „Работим в пълен обем от действия, които се изискват, ще положим усилия да отговорим на изискванията пред България. Не мога да кажа кога ще се случи приемането ни.”