ИЗВЪНРЕДНО: Нинова връща мандата

Изпълнителното бюро на БСП излиза с решение за край на агонията, отиваме на избори

Политика
12:12 - 25 Юли 2022
14958
ИЗВЪНРЕДНО: Нинова връща мандата

Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова връща мандата неизпълнен в петък. Папката, която тя получи от президента Румен Радев за съставяне на правителство в рамките на този парламент, ще се озове отново в неговите ръце, но празна, разкриха източници ексклузивно за Lupa.bg от "Позитано" 20 по време на заседанието на Изпълнителното бюро. 

Корнелия получи третия мандат точно преди една седмица. От тогава текат преговорите и с ПП, и с ДБ, а тези с ИТН приключиха без време след изтеклия запис от заседанието на парламентарната група на десницата. 

По информация на нашите източници тясното ръководство на левицата е настояло агонията да се прекрати и скоро да се сложи краят и на този състав на Народното събрание, който по думи на участници в заседанието днес на "Позитано", не е успял да изгради никакво доверие у избирателите. 

Както вече стана ясно, предсрочните избори вероятно ще са в средата на октомври. 

По-рано лидерът на ПГ на БСП Георги Свиленски коментира, че официално решението от заседанието на ИБ ще стане ясно утре (вторник - б.р.) след заседанието и на пленума. А Георги Гьоков потвърди, че шансовете за съставяне на кабинет са почти нулеви.