Извънредно от протеста: Маскирани ултраси се вляха сред хората (снимки)

Топ
22:10 - 15 Юли 2020
6654
Извънредно от протеста: Маскирани ултраси се вляха сред хората (снимки)

Маскирани ултраси влязоха сред хората на протеста в триъгълника на властта около 21 часа тази вечер. Едри мъже с маски, качулки и татуировки започнаха преди десетина минути да прииждат към жълтите павета и на групички заемат места сред хората, които крещят "Оставка" и "Мафия". Всички носят мобилни телефони и нонстоп пишат нещо на тях, звънят и обясняват какво се случва. 

Дегизирани с шапки и със скрити лица, ултраси се вляха в протеста, готови за провокации

Припомняме, че преди няколко часа президентът Румен Радев призова хората да излязат на бунт и то в цялата страна, за да махнат правителството и главния прокурор Иван Гешев. Словото му се движеше по опорните точки на обвиняемия хазартен бос Васил Божков, който се укрива в Дубай. Най-вероятно провокаторите с анцузи са от щурмуваците на Черепа, допуснаха хората от протеста.

Вчера вечерта агитки и лумпени успяха да окървавят протеста, хвърлиха две бомби срещу полицаите, които не носеха шлемове и щитове, раниха двама от тях, както и двама протестиращи. Платените агитки щурмуваха сградата на Партийния дом и успяха да строшат стъклата на вратата. Арестувани бяха 13 души, а двама полицаи са ранени.