Извънредно от протеста: Ултраси се гласят да палят парламента?

Топ
22:11 - 02 Септември 2020
6747
Извънредно от протеста: Ултраси се гласят да палят парламента?

Ултраси от няколко футболни агитки се готвят да подпалят новата сграда на парламента с коктейли "Молотов". В последните минути хора от протеста хвърлят пиратки и бутилки към полицаите, предава от мястото на събитието репортер на Lupa.bg. 

Твърди се, че такава информация са получили службите, а новината вече обикаля и редиците на протестиращите. Агресорите внасяли сакове с празни бутилки и запалителни течности на жълтите павета и щели да правят запалителните бомби на място. 

Сред протестиращите са забелязани ултрасите от агитките на "Левски" и на "Миньор-Перник" - към 30 души. В момента тези хора хвърлят бомбички и павета по полицията, като гледат да уцелят задните редици, които са без щитове.

На входа на Партийния дом полицията се активизира и бързо изтласка агресивните протестиращи и освободи по-широк периметър. Всички цивилни са изтласкани отвъд тротоара, а полицаите го охраняват в плътен кордон. Към тях непрестанно летят бутилки, пиратки и бомбички. 

На площада остават предимно млади мъже, а полицията постепенно разширява охранявания периметър въпреки че почти непрестанно е под обстрела на бомбички. Един млад мъж беше издърпан зад полицейския кордон, а по-късно бе задържан.