Извънредно положение? Забавачките приемат деца

Актуални новини
12:31 - 13 Март 2020
4000
Извънредно положение? Забавачките приемат деца

Детските градини в София ще продължат да работят въпреки обявеното извънредно положение. Ще има засилен контрол на входа с изискване за пълна дисциплина от страна на родителите и връщане на деца с признаци на някакво вирусно заболяване.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на COVID-19 в София, предаде „Фокус“.

„При необходимост имаме готовност да засилим тези мерки. Към момента нямаме такова решение“, каза Фандъкова. Тя посочи, че осигуряването на медицинска грижа в столицата също е част от предприетите мерки. Фандъкова е провела разговори с по-голямата част на директорите на държавни и частни болници в столицата.

„Те заявиха желанието си да се включат в тази задача, според възможностите си. Бяха разгледани няколко въпроса. Най-важният, за който знам, че правителството работи, е осигуряването на финансирането на всички отделения и болници, които имат грижа за диагностика и лечение на хора с това заболяване. Най-важната тема е как могат да се подкрепят медицинските специалисти“, обясни кметът.