Извънредно! Страховит пожар до хотел в Каваци , изпращат екипи от Бургас и Приморско да гасят пламъците

Има опасност за сградите в близост, вятърът е много силен и духа от сушата към морето

Актуални новини
15:55 - 14 Септември 2024
3738
Извънредно! Страховит пожар до хотел в Каваци, изпращат екипи от Бургас и Приморско да гасят пламъците

Голям пожар гори се разрази в района на къмпинг Каваци край Созопол, съобщават наши читатели. Огънят за по-малко от половин час се разпрострял върху голяма площ и е достигнал почти до хипермаркет Лидъл и луксозния кв. Буджака. Над целия град Созопол е димна завеса. По информация на Флагман.бг горят сухи треви и храсти, но заради силния вятър гасителните дейности почти са невъзможни. 

Директорът на РДПБЗНС-Бургас комисар Николай Николаев потвърди информацията ни. Сигналът за пожара е получен около 14:30 ч. На място е един екип на пожарната от Созопол, но в помощ пътуват и два екипа огнеборци от Бургас и един от Приморско. 

Има опасност за сградите в близост, каза комисар Николаев. 

В 15:30 ч. комисар Николай Николаев пое към Созопол, за да ръководи лично работата на своите служители. Междувременно са мобилизирани още два противопожарни екипа. Засега има опасност реално да се запалят селскостопански постройки. Проблемът е основно в това, че голяма част от хотелите в района и ресторантите работят, на плажа е пълно с туристи. Не може да се диша, ако не си в затворено помещение. Заведенията са покрити с пепелища. Вятърът е от запад и духа на изток, което още повече влошава условията за дишане и буквално опустошава сгради и екстериори. Засега горят само сухи треви и храсти.