Извънредно в Lupa.bg: Бойко опериран по спешност

Актуални новини
17:56 - 19 Април 2021 (обновена)
12898
Извънредно в Lupa.bg: Бойко опериран по спешност

Бойко Борисов е опериран по спешност в столична болница, научи Lupa.bg. Премиерът в оставка отново има проблеми с менискуса на дясното си коляно и му го отстраняват.

Във фейсбук групата "Забелязано в София" се появиха снимки как Борисов влиза в "Пирогов". Ходил е там да му направят ядрено-магнитен резонанс, след като пак си е контузил коляното на футбол.

Там установили костномозъчен едем, скъсани предни и задни костни връзки. Посъветвали го да си направи операция и той е влязъл в друга столична болница. Засега му махат само менискуса, който е излязъл, леко закъсан е и кост в кост се трият в коляното му. Затова може да се наложи и да му поставят изкуствена става.

Заради операцията премиерът в оставка няма да може да се яви в сряда на изслушване в парламента.

Преди повече от три години Бойко Борисов беше успешно опериран в Университетска болница „Софиямед“. Тогава той претърпя успешна оперативна артроскопска интервенция по спешност на коляно поради увреден менискус.

Операцията бе извършена от началника на Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“ и един от най-добрите травматолози в страната доц. д-р Антони Георгиев.

Заради страстта си към футбола лидерът на ГЕРБ неведнъж се е контузвал и му се е налагало да потърси медицинска помощ.

През декември 2013 г. Бойко Борисов дойде в парламента с патерици след като кракът му бе опериран по спешност във Военномедицинска болница.