Извънредно в Lupa.bg: Хаос на Централна гара, спряха влаковете

Повреда блокира мотрисите, БДЖ временно прекрати продажбата на билети в София

У нас
18:47 - 03 Април 2019 (обновена)
4116
Извънредно в Lupa.bg: Хаос на Централна гара, спряха влаковете

Хаос настъпи на Централна гара в София заради повреда на железопътната инфраструктура, което наложи и спирането на влаковете, видя на място репортер на Lupa.bg. БДЖ временно спря и продажбата на билети в София, тъй като не е ясно кога мотрисите ще може да се движат нормално.

Официалното съобщение на сайта на БДЖ, публикувано тази вечер в 18:15 ч. гласи следното: „Поради повреда в осигурителната техника на железопътната инфраструктура в западната част на коловозното развитие на гара София, влаковете пристигащи и заминаващи по направленията: София - Перник, София-Мездра, София -Драгоман и обратно, се движат със закъснение.”

18:55 часа. Пероните останаха празни, а влаковете стояха неподвижни на Централна гара 

Проверка на репортер на Lupa.bg обаче установи, че закъснението се отнася за почти всички влакове, движещи се по направление София. Към 18,40 ч. на информационното табло на Централна гара липсваше информация с колко точно ще закъснеят влаковете, но към този час пътуващите от и за столицата от определени места бяха неприятно изненади, че всички пристигащи или заминаващи влакове от София са със закъснение.

В сряда вечерта пероните на жп гарата в София опустяха, след като стана ясно, че мотрисите ще се движат с голямо закъснение

Едва по-късно на таблото се появи информция с колко ще закъснеят влаковете, които трябваше да тръгнат или пристигнат между 17:30 и 19:00 часа.


По информация на Lupa.bg вероятно става въпрос за проблеми в захранването на контактната мрежа.

Към 20 часа движението на влаковете постепенно се нормализира, а от БДЖ поднесоха извинения на пътниците заради създаденото неудобство.