Извънредно в Lupa.bg: Нова тв махна Силва Зурлева

Шефката на канала си тръгна след 20 години царуване

Ексклузивно
18:11 - 08 Май 2019 (обновена)
10965
Извънредно в Lupa.bg: Нова тв махна Силва Зурлева

Нова телевизия изненадващо оповести, че се разделя със Силва Зурлева. Това съобщи корпорацията в извънреден и-мейл до медийните репортери. Ето какво гласи лаконичното съобщение, което не е придружено със снимката на Зурлева, каквато е корпоративната практика:

"Нова Броудкастинг Груп се разделя със Силва Зурлева. Професионалната  й биография е свързана предимно с NOVA, на чието управление посвещава близо 20 години. Тя е във висшия мениджмънт на  медията от 1999 година, като с нейното име се свързва получаването на лиценза за национално ефирно разпространение на телевизията през 2003 година, както и създаването на множество иновативни формати и предавания.
Мениджмънтът на Нова Броудкастинг Груп цени постигнатите успехи от Силва Зрулева и благодари за нейната всеотдайна работа и огромния принос за компанията през годините".

Силва Зурлева не вдигна телефона си при многобройните позвънявания на репортер на Lupa.bg. Известна с деликатността си, тя най-вероятно ще се въздържи от коментар. Според наш източник, Зурлева е помолена да напусне от новите собственици на медиата - братя Домусчиеви, които явно имат друга визия за развитието на медиата. Двете страни се разделят без конфликт помежду си. 

Нейната позиция в Нова неотдавна зае Вяра Анкова, а Зурлева остана член на борда на директорите. Само месец по-късно обаче дойде вестта, че си тръгва. Преди седмица телевизията представи и нов директор на най-важния си отдел "Новини и публицистични предавания" - Миляна Велева, бивш кадър на в. "Сега" и Канал 3. В ръководството на канала е и Вики Политова.

В Нова предстоят още доста промени, категорични са наши източници. Телевизията със сигурност ще развива още повече сериалите и забавните си програми, но ще обърне внимание и на публицистиката и новините си, които напоследък са с по-нисък рейтинг от конкурентните емисии на Би Ти Ви, според месечните пийпълметрични таблици на ГАРБ.