Извънредно в Lupa.bg: Слави приет по спешност в болница

Новини
13:37 - 27 Юли 2021
14077
Извънредно в Lupa.bg: Слави приет по спешност в болница

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов e бил приет по спешност в в болница "Софиямед", след като се е почувствал зле във вторник привечер, научи Lupa.bg. Все още няма официално съобщение от партия „Има такъв народ“ какво е състоянието на лидера ѝ. Тази информация се завъртя първоначално в публичното пространство. 

В същото време, от частната клиника са обяснили, че той е настанен при тях за контролни изследвания, след като преболедува Ковид-19. Според лекарите там няма никаква опасност за живота му.

Отдавна се знае, макар и неофициално, че Трифонов е със силно влошено здраве, заради коварно заболяване. Той почти няма обществени изяви, а последното свидетелско показание за състоянието му дойде от френския журналист Жан-Батист Шастан от авторитетния "Люо Монд". След среща с лидера на ИТН той написа, че е бил „мъртвешки блед“, не е можел да стане от дивана и категорично отказвал да бъде сниман. 

Вероятно по тази причина, Трифонов няма намерение да оглавява правителството на партията му, не пожела и да се включи в депутатските листи на парламентарните избори. 

В началото на април, самият Слави обяви във фейсбук, че се е заразил с коронавирус. Това беше и причината да се включи онлайн при старта на 45-ото НС, когато даде и дистанционно клетва като депутат. След като счупи тазобедрена става през 2009 г., Слави Трифонов има постоянни проблеми с крака и периодично влиза в болница.

Преди дни и Татяна Дончева си позволи да коментира здравословното състояние на Слави: "Аз мога да си направя изводи от състоянието на Трифонов от това, което видях на записа, знаейки, че телевизия 7/8 има най-добрите гримьори. Ако най-добрите гримьори са произвели този вид на Слави Трифонов, работата не е добре", каза Татяна Дончева пред Би Ти Ви.

От години се знае, че Трифонов е диагностициран с множествена склероза, за което и самия той е признавал в мемоарната си книга. Въпреки че Слави не приема диагнозата си, клиничната картина при него говори именно за такова заболяване. Трифонов пострада тежко преди 12 години и с краката, след като падна в банята на хотел в Стара Загора.