ИЗВЪНРЕДНО! Задържаха бившия кмет на Пловдив Иван Тотев на границата

Новини
17:11 - 12 Юни 2020
7707
ИЗВЪНРЕДНО! Задържаха бившия кмет на Пловдив Иван Тотев на границата

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев е задържан на границата при опит да напусне страната. Тотев тръгнал на поредната си екскурзия в чужбина, но станал жертва на пилотния проект на МВР с терминала за бърза проверка на шофьори и пътници. Системата, за която Lupa.bg писа, вади за секунди информация за неплатени глоби и фишове по Закона за движение по пътищата. 

Справката показала Тотев като истински колекционер на наказателни постановления.  Бившият кмет на Пловдив обаче няма вина за тях. Оказало се, че неплатените глоби са за нарушения на шофьори и длъжностни лица, ползващи служебни коли на Община Пловдив. Когато нарушението е документирано с техническо средство и не е установен водачът, санкциите идват на името на отговорното лице. В случая с общинските МПС-та това е кметът. 

При проверката на Тотев са връчени няколко неразплатени глоби от времето, когато е бил градоначалник. От Община Пловдив обаче реагирали съвсем колегиално и не оставили бившия кмет в беда. Служител на администрацията се изстрелял на мига да плаща глобите. Сметките са уредени и всеки момент се очаква Тотев да продължи пътуването си.