Извънредно заседание на общинския съвет в Плевен

Политика
08:23 - 11 Януари 2024
1620
Извънредно заседание на общинския съвет в Плевен

В Плевен извънредно заседава Общинският съвет. Единствената точка е свързана с покупката или отказа на предложението на Националната електрическа компания да продаде на Общината жилищен блок за малко над 2,6 милиона лева.

Блокът е на общински терен. За първоначалния проблеми обясни кметът д-р Валентин Христов.

"Не е предложен първо по Закона за собствеността и не е предложен на общината да бъде закупен, а е обявен на търг на доста ниска цена. И по тази причина сега се предлага на общината да бъде закупен", поясни той.

Сега кметът д-р Христов внася предложение общинският съвет трябва да вземе решение за тези 60 апартамента и гаражи в жк "Кайлъка", предлаган от собственика на Националната електрическа компания.

"Според мен общинските съветници трябва да гласуват "за" закупуването на тази жилищна сграда. Цената, на която е продаден, е твърде ниска в сравнение с пазарните и ако те откажат да закупим тази сграда, мисля, че това е малко като закъснял коледен подарък за някои хора. И трябва да направим анализ какви средства ще бъдат нужни за неговото реновиране и възстановяване, за да може да влезе и в експлоатация. Проблемът не е финансов проблем е да бъде гласуван от общинския съвет да бъде закупен, коментира градоначалникът.