ИЗВЪНРЕДНО: Зверска катастрофа с таксита в центъра на София (СНИМКИ 18+)

Линейки хвърчат към "Орлов мост", има пострадали

Новини
01:34 - 18 Юни 2019 (обновена)
13660
ИЗВЪНРЕДНО: Зверска катастрофа с таксита в центъра на София (СНИМКИ 18+)

Зверска катастрофа с два таксиметрови автомобила в центъра на София окървави столицата и ужаси хилядите сеирджии. Сблъсъкът се случи около полунощ на площад “Орлов мост“, разказа пред Lupa.bg очевидец на мелето.

По първоначални данни тежко пострадали са двама души – шофьорът на едното такси и пътник, возещ се в другата кола. На мястото на инцидента бяха засечени две линейки, а потребител в групата „Забелязано в София“ публикува снимка от катастрофата, от която е видно, че едно от такситата е обърнато по таван, а медици от Спешна помощ оказват първа помощ на пострадалите.

Все още не е известна причината за поредния тежък автомобилен сблъсък в центъра на столицата. Сигурно е обаче, че обърнатото по таван такси от фирмата „ОК Супертранс“ не е спазило максималната позволена скорост в района – 50 км/ч. Вероятно един от автомобилите е минал на червено и се е стигнало до удара. Катастрофата с две таксита и то брандирани със знаците на фирмите-монополисти в София „ОК Супертранс“ и „Йелоу Такси“ повдига справедливия въпрос за контрола върху такси компаниите и техните шофьори. „Недопустимо е таксита, които се водят обществен транспорт, системно да нарушават Закона за движение по пътищата“, гневят се очевидци на кошмарния инцидент.