Извънземни отвличат рибари в Мисисипи

Връщат ги в безсъзнание

Мистика
12:38 - 06 Юни 2024
3768
Извънземни отвличат рибари в Мисисипи

Наскоро документалната поредица на Netflix "Неразгадани файлове" представя очевидец на странно отвличане от извънземни, което се случва през 1973 г. в Паскагула, Мисисипи. Мария Блеър, свидетел на отвличането, разказва, че е видяла около метър и половина високи извънземни да излизат от НЛО с овална форма и мигащи сини светлини.

Тя твърди, че извънземните са отвлекли двама рибари - Калвин Паркър и Чарли Хиксън, и са ги отвели в нощното небе.

„Бяха в безсъзнание, когато се върнаха“, казва Блеър.

Жената пази тези спомени в тайна в продължение на десетилетия под страх от подигравки. Въпреки това през 2023 г. тя споделя историята с Daily Mail.

Изследователите на НЛО Филип Мантъл и д-р Ирен Скот интервюират Блеър два пъти и се убеждават, че тя последователно се придържа към историята си, без да променя нещо в нея и без да се отрича от видяното. Блеър твърди, че е видяла НЛО да лети напред-назад в небето по начин, по който самолет не може да лети, и че е имала близка среща с едно същество, за което е убедена, че не е риба. „Не търсихме медийно внимание, пари или слава“, споделя пред Daily Mail Филип Мантъл.

Най-голямата дъщеря на Блеър Анджела Мари също си припомня събитието. Тя настоява, че майка й винаги се чуди какво се е случило с Паркър и Хиксън.

Историята на Блеър хвърля нова светлина върху случая, който отново е изваден на светло благодарение на документалната поредица на Netflix. Паркър и Хиксън вече не са между живите. Паркър умира през 2023 г., а Хиксън през 2011 г.

Преди това те твърдят, че са били отвлечени от извънземни. Паркър описва, че се е борил с извънземното, което го сграбчило за врата. Блеър твърди, че извънземните напуснали кораба два пъти, за да вземат Паркър и Хиксън, и че корабът веднага излетял, когато се върнали на него.

Отвличането в Паскагула остава мистерия, която продължава да интригува изследователите на НЛО и любителите на мистериите. Свидетелството на Блеър само добавя повече мистерия към това необяснимо събитие.