Извънземни пречат на астронавти да се върнат на Земята ?(ВИДЕО)

Мистериозни звуци и теч на борда на американския космически кораб

Мистика
13:50 - 09 Септември 2024
1949
Извънземни пречат на астронавти да се върнат на Земята?(ВИДЕО)

Двама астронавти на НАСА, Бъч Уилмор и Сунита Уилямс, на борда на Международната космическа станция (МКС) станаха свидетели на необичаен феномен, който вече беше наречен една от най-мистериозните космически аномалии през последните години. От края на юни те остават в космоса, заключени в орбита, като това предизвиква все по-разгорещени дебати в мрежата с основния въпрос дали извънземно присъствие е причина за ставащото.

Астронавтите пристигнаха на МКС с космическия кораб Boeing Starliner, който стана първият пилотиран космически кораб от този тип. Престоят им обаче беше застрашен, след като възникнаха сериозни проблеми със задвижващата система на Starliner. Първоначално мисията предвиждаше безопасно завръщане на Земята, но всичко се промени, когато на борда започнаха да се случват необясними събития.

Няколко дни преди планираното завръщане Уилмор съобщи за странни звуци, идващи от Starliner до контрола на мисията. Според астронавта звукът бил подобен на пулсиращ шум, напомнящ скърцане на сонар. Уилмор записва този звук и се опитва да го предаде на Земята, за да могат експертите да разберат какво се случва. Въпреки всички усилия обаче източникът на звука все още остава неясен.

В допълнение към странните звуци, задвижващата система на Starliner има пет теча на хелий и дефектен горивен клапан, което е довело до спиране на маневрените двигатели. Тези неизправности направиха невъзможно безопасното завръщане на астронавтите на Земята с този космически кораб.

Въпреки уверенията на Boeing, че Starliner е в безопасност, НАСА реши да отложи връщането на екипажа на Земята. Сега астронавтите ще трябва да останат на МКС до февруари 2025 г., когато ще бъдат взети от екипажа на мисията SpaceX Crew-9. Предстоят дълги месеци на чакане, изпълнени не само с научни експерименти, но и с търсене на отговори на въпроси за мистериозните звуци и неизправностите на кораба.