Извънземните от Нуку Хива

Странни статуи украсяват тихоокеански остров

Мистика
15:16 - 11 Август 2020
5754
Извънземните от Нуку Хива

Четириъгълният остров Нуку Хива представлява атол с площ 330 квадратни километра, дължината му е 30 километра, а ширината – 15 км. Това е най-големият остров от Маркизкия архипелаг на Френска Полинезия. Нуку Хива в превод означава „Величественият остров“. Нуку Хива няма нищо особено – красива природа, екзотични местни обичаи: с други думи, нищо по-различно от другите полинезийски острови. 

Но на този остров се намира селището Темехеа Тохуа, до което се намират няколко уникални скулптури без аналог в света. Смята се, че това са каменни божества на древни полинезицийци, датирани от XI–XIV век. Мегавселена отбелязва, че идолите тики, както са известни, се различават от всички останали, които могат да се видят по света. Всички те имат странна външност.

Създава се впечатлението, че върху древните скулптори са изсичани от камък явно неземни жители. Съществата, увековечени в камък, са имали тела с изпъкнали кореми, големи продълговати глави, върху които се открояват огромни очи. При някои от тях фалосът е ясно изразен.

Също така те са изобразени в дрехи, които приличат на скафандри. Учените още не са успели да изяснят – дали това е плод на фантазията на безумен скулптор, или впечатления от среща с непознати същества. Но дори и най-скептично настроените изследователи са на мнение, че в тези статуи има малко човешки черти. И наистина, тиките напомнят описанията на гости от далечни светове. Възможно ли е жителите на Нуку Хива наистина да са ги виждали и дори да са им се прекланяли?

Най-голямата скулптура е висока 2,5 метра. Нито един от идолите не повтаря друг, всеки изобразява определено божество. Местните и до днес смятат, че тиките носят силата на изобразеното божество. Един от боговете помага във военните дела, друг спасява от нещастия, трети допринася за богатата реколта и т.н.

Тези, които се придържат към версията за извънземни, смятат, че модели за тиките са били различни пришълци. Едни скулптури приличат на рептилоиди. Друга група скулптури според любители на темата за НЛО изобразява „сивите“. Те отдалече напомнят на човек с крехко тяло, тънки ръце и огромна глава. Само непропорционално големите очи и уста издават извънземните същества в тях.