Извънземните приличат на хората

Учени от Оксфорд изолзват теорията на Дарвин за доказателство

Мистика
09:39 - 22 Февруари 2021
4563
Извънземните приличат на хората

Учените от Оксфорд, въз основа на добре познатата еволюционна теория на Чарлз Дарвин за естествения подбор, стигат до предположение за възможната поява на Земята на представители на извънземни цивилизации и тяхното поведение, съобщава International Journal of Astrobiology.

Според изследователите извънземните могат да придобият хуманоиден вид чрез естествен подбор. Теорията им се основава на аргумента, че най-силната форма на живот оцелява.

Един от авторите на изследването в Оксфорд - Сам Ливайн, казва, че изследването разчита на алтернативен подход към хипотетичната астробиология. С други думи, учените прилагат еволюционната теория на Дарвин за моделиране на живот в извънземни условия. Експертът нарича това много полезен подход, тъй като подобни модели могат да се прилагат и за силициеви форми на живот, които нямат ДНК или дишат азот.

Благодарение на теорията за извънземен естествен отбор изследователите са създали модел за извънземна еволюция и са изследвали възможността за сложни форми на живот на далечни екзопланети. В резултат на проучването се стига до извода, че извънземните форми на живот ще оцелеят през няколко основни периода и в крайна сметка ще придобият човешка форма.

Споделеното пред медиите е само малка част от работата на учените, която в по-голямата си част остава неизвестна. Неотдавна британският зоолог Ланселот Борадейл предположи, че целият живот на Земята се развива и достига до подобни на раците форми, т.е., един ден хората ще станат раци.