Извънземните са на 1 млрд . години

Това е вероятната възраст на първите, които ще дойдат официално на Земята

Мистика
23:52 - 22 Ноември 2020
4518
Извънземните са на 1 млрд. години

Астрофизици са на мнение, че възрастта на извънземната цивилизация, която първа ще осъществи контакт с човечеството, ще бъде поне два пъти по-голяма от тази на човечеството и вероятно историята й ще датира от 1 милиард години.

За да стигнат до подобни заключения, изследователите прилагат модел, известен като експоненциално разпределение. Учените стигат до заключението, че извънземната цивилизация вероятно ще бъде много по-стара от човечеството. Използвайки експоненциално разпределение, астрофизиците правят извод, че човечеството в бъдеще ще бъде в контакт с извънземна цивилизация, която ще е на 1 милиард години.

Средната продължителност на извънземния интелигентен живот ще е около два пъти по-голяма от възрастта на човечеството. В същото време астрономите не уточняват на каква възраст е нашата цивилизация, но отбелязват, че математическият подход в този случай работи независимо от първоначалната фигура.

Като се има предвид, че ние самите нямаме представа каква е възрастта на нашата цивилизация, има ли смисъл това изчисление, пита Езорейтер? Едно е ясно - ако извънземните дойдат при нас, тогава те ще бъдат технически по-напреднала цивилизация и затова не са необходими изчисления. Можем само да се изграждат хипотези, мечтаейки за бъдещи контакти, които може да не са много полезни за хората. В крайна сметка човечеството ще бъде значително по-ниско в развитието си, което означава, че ще бъде беззащитно срещу всякакви външни заплахи. Това обаче е само една гледна точка. Положителните страни обикновено се пренебрегват.