Извършител на 7 грабежа поиска да се върне при 4-те си деца

Новини
14:34 - 07 Април 2020
1604
Извършител на 7 грабежа поиска да се върне при 4-те си деца

Опасният обирджия на жени в Шумен Недко Маринов-Арапа /38г./ остава зад решетките. Апелативен съд – Варна потвърди определението на Шуменския окръжен съд за задържане под стража.

Обирджията вдигна на крак шуменските полицаи на 8 октомври миналата година, когато нападна с нож жена и взе дамската й чанта с 250 лв. и два телефона. Последваха още нападения. Той беше разкрит в началото на декември. Направи и самопризнания.

През последните 20 години Недко, който е от варненското село Игнатиево, е осъждан 9 пъти за кражби и грабежи.

В Шумен пък, върлувал през 1999 г.

Във вторник от Апелативната прокуратура в съдебната зала са заявили, че са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на повдигнатото обвинение за грабеж в условията на рецидив. А опасността обвиняемият отново да наруши закона се извежда от извършените 7 грабежа – считани от закона за тежки умишлени престъпления.

Служебната защита на мъжа посочи, че той съдейства активно на разследващите орг??ни, в негова полза са и направените самопризнания.

В своя защита обвиняемият казал, че е извършил 3 грабежа, като е възстановил откраднатото. Имал 4 деца, при които искал да се прибере.

Магистратити били категорични, че за да бъде намален рискът е наложително Недко да остане под стража.

Действията му за разкриване на обективната истина по делото могат да са от полза едва при разглеждане на делото по същество.

Апелативната инстанция се разграничила от Шуменския окръжен съд по отношение определения срок от 2 месеца, в който обвиняемият няма право да иска преразглеждане на мярката за неотклонение и я отменила.

Определението е окончателно.