Изверг ограби баба

Новини
13:10 - 24 Януари 2022
1810
Изверг ограби баба

Окръжна прокуратура–Велико Търново привлече като обвиняем и задържа до 72 часа рецидивист, ограбил възрастна жена във входа на жилищна сграда.

А. И., на 27 години е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 22.01.2022 г., в гр. Горна Оряховица, във вход на жилищна сграда, в условията на опасен рецидив, отнел от владението на жена от същия град, чужди движими вещи – портмоне на стойност 64,80 лева и сумата от 70 лева, всичко на обща стойност 134,80 лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – изразяваща се в блъскане на пострадалата.

От материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че именно А. И. е извършител на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години. Налице е реална опасност той да се укрие, да попречи на разследването или да извърши престъпление. А.И. е осъждан и е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново, той е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража в Окръжен съд – Велико Търново.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.