Изверг закла млада жена с меч

Новини
15:20 - 13 Ноември 2021
7237
Изверг закла млада жена с меч

Мъж уби 28-годишна жена в истанбулския квартал Аташехир със самурайски меч и  призна в показанията си пред полицията, че е избрал жертвата произволно, защото смятал, че е „беззащитна“, съобщава „Фокус“.

„Излязох от къщи с меча с намерението да убия някого. Мъж може да се съпротивлява със сила, затова реших да убия жена“, заявил 27-годишният Джан Гьоктуг Боз пред полицаите, след като уби 28-годишната Башак Ченгиз.

Кадри от видеонаблюдение на убийството показват, че Боз е чакал на ъгъла, докато Ченгиз е вървяла по улицата, преди внезапно да я нападне.

„След това се върнах у дома и почистих меча“, посочва Боз.

Той получавал психологическа подкрепа в болница в продължение на пет години заради злоупотреба с наркотици, но не е посещавал лекар през последните три години.

Полицията откри надписи на стените на жилището му, които гласят: „Докато се опитваш да избягаш от куршуми, бягай на зигзаг“ и „Никой не умира от анадолската страна на Истанбул“.

Убийството предизвика гняв в цялата страна, като много жени казват, че никъде не е безопасно за тях. Насилието над жени е дългогодишен проблем в Турция.

Само през октомври 18 жени са били убити от мъже, а 19 са загинали при подозрителни обстоятелства в страната, според платформата „Ще спрем убийството на жени“.