Извергът, пребил и остригал жена си в Сливен, нагъл: Не бях аз, а сестрите ми

Йордан Стоянов е под домашен арест

Топ
16:26 - 11 Декември 2023
2688
Извергът, пребил и остригал жена си в Сливен, нагъл: Не бях аз, а сестрите ми

Окръжният съд в Сливен на свое заседание днес измени мярка за неотклонение "парична гаранция" в "домашен арест" спрямо мъж, обвинен в домашно насилие. 45-годишният Йордан Стоянов е обвинен в причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие спрямо бившата му съпруга.

Съдебното определение бе взето след протест на Районна прокуратура- Сливен, като в мотивите за него се посочва, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление по отношение на пострадалата.

Мъжът отрече пред журналисти да има вина и заяви, че е станал "женски бой" между сестрите му и бившата му жена. Тя, по думите му, е провокирала сестрите му, които са я ударили и подстригали част от косата ѝ. Скандалът, според него, станал, защото той води дело за присъждане на родителските права на двете му деца. Обвиняемият допълни, че през деветгодишния им съпружески живот не е имало домашно насилие.

На 4 декември Районният съд освободи с парична гаранция от 1500 лева мъж с инициали Й.С. От полицията съобщиха, че престъплението е осъществено на 1 декември в Сливен. Телесното увреждане е причинено във входа пред жилищната кооперация, където живее пострадалата.