Известен рокаджия скочи срещу смяната на пола за непълнолетни

Според китариста на Kiss Пол Стенли родители насърчават децата да поставят под въпрос сексуалната си идентификация

Новини
18:00 - 03 Май 2023
4750
Известен рокаджия скочи срещу смяната на пола за непълнолетни

Пол Стенли от рок бандата Kiss изригна в социалните мрежи. Тъй като „културните войни“ около правата на транссексуалните продължават, вокалистът и китарист на групата Kiss Пол Стенли сподели мнението си за най-добрите медицински грижи за непълнолетни.

В платформата Туитър Пол сподели как той вижда нещата.

„Има ОГРОМНА разлика между това да учиш на приемане и да нормализираш и дори да насърчаваш за начин на живот, който обърква малките деца и ги кара да поставят под въпрос своята сексуална идентификация“, гласи постът.

Рок легендата добави, че възрастните „могат да решат, че смяната на пола е техен (на децата им) необходим избор“ и заяви, че подрастващите не трябва да имат право на операции и процедури за смяна. Според

Пол родителите все повече подкрепят и насърчават децата си за това. 

Както Ендокринното общество, така и Световната професионална асоциация за трансджендър здраве

не препоръчват хирургическа намеса за потвърждаване на пола преди 18-годишна възраст,

освен ако пациентът, неговият лекар и специалист по психично здраве не са съгласни, че намесата е необходима.

Завършвайки изявлението си, Стенли сподели, че твърде много родители са объркали „приемане с нормализиране и насърчаване на ситуация, която е борба за истински засегнатите, и са я превърнали в тъжна и опасна тенденция“.

Твърденията му идват на фона на продължаваща кампания за дезинформация относно грижите за транссексуални младежи.

Няколко щата забраниха грижите за смяна на пола на непълнолетни, твърдейки, че не трябва да бъдат опция за лица под 18-годишна възраст

- въпреки че някои законодателни органи в Тексас, Канзас и други страни започнаха тихо да се опитват да повишат минималната възраст до 26 години, пише „Billboard“. 

Макар че тези твърдения за „необратимите“ процедури са често срещани, фактите показват, че те в голяма степен са неверни. В интервю за изданието миналата година д-р Джошуа Д. Сейфър, обясни, че операциите, за които се тревожат много от тези десни законодатели и Пол Стенли, са „обикновено запазени за възрастни“, като само извънредни случаи изискват по-неотложна намеса. „Преди каквато и да е медицинска или хирургическа интервенция за потвърждаване на пола („потвърждаване на пола“ е модерен термин, заменил „смяна на пола“, защото дори най-убедените активисти прозряха, че полът не може да се промени, независимо от усилията и желанията - б.р.) всички непълнолетни трябва да преминат преглед при специалист за психично здраве.

След като се прецени, че са готови за медицинска/хирургична интервенция, се пристъпва към процесите, които предлагаме за възрастни“, каза той.

Твърдението на Пол се опроверга директно и от всички големи медицински организации в САЩ, включително Американската медицинска асоциация, Американската академия по педиатрия и Американската психологическа асоциация, които са съгласни, че грижите за смяна на пола не само не са опасни за транс младежите, но в повечето случаи са изключително полезни и животоспасяващи.

Има няколко вида хирургически манипулации, свързани с т.нар. промяна на пола. Първите са по-скоро козметични - напр. феминизация на лицето, отстраняване на гърдите и т.н. При по-сериозната хирургия се отстраняват гениталиите, т.е. пациентите се подлагат на стерилизация (кастрация). Защо това либералните медицински организации определят като „безопасно за младежите“, остава напълно неясно. При всички положения подобни намеси са необратими - б.р.