Изящни пръсти: Карлос Насар свири... на пиано

Тежкоатлетът си нае частна вила в близост до френската столица и редува щангите с клавиши

Спорт
17:00 - 31 Юли 2024
1779
Изящни пръсти: Карлос Насар свири... на пиано

Една от големите надежда на България за олимпийско злато Карлос Насар продължава да държи в течение феновете си как преминават дните му до началото на турнира по вдигане на тежести в Париж. Както е известно, тежкоатлетът предпочете да наеме частна вила в близост до френската столица вместо да се настани в олимпийското село.

Целта на изолацията му е да се запази физически и психически за голямата битка, която му предстои.

През вчерашния ден световният рекордьор в категория до 89 кг тренира във фитнеса, направи си разходка до руините на замъка в Ла Ферте Милон и … свири на пиано. Той публикува кратко видео в Инстаграм как изпълнява няколко акорда от "Мила моя мамо" и народната песен "Назад, назад, моме Калино".

Видеото вижте в линка https://www.instagram.com/stories/karlos_nasar_/3423803711308624107/?hl=bg

Неотлъчно до Карлос Насар в олимпийското му приключение са неговите треньори Атанас Литков и Жечко Стоянов.

Българинът държи световния рекорд в изтласкването с 223 кг от световното първенство в Доха в края на 2023 година. Впоследствие звездата на родните щанги изтласка 226 кг по време на състезание от германската Втора Бундеслига, но рекордът му не беше признат, тъй като за върхови постижения във вдигането на тежести се признават само резултати от олимпийски игри, световно и европейско първенство, както и Световна купа.