ИЗЯЖТЕ СЕ, ХЕЙТЪРИ! Лео ди Каприо обича Грета Тунберг

Актьорът нарече досадната шведка "лидер на нашето време"

САЩ
18:52 - 03 Ноември 2019
4029
ИЗЯЖТЕ СЕ, ХЕЙТЪРИ! Лео ди Каприо обича Грета Тунберг

Леонардо ди Каприо сподели обща снимка с Грета Тунберг в инстаграм. Актьорът похвали отвратилата половината свят с неадекватната си кресливост тийнейджърка за нейната работа и посочи, че тя се е превърнала "в лидер на нашето време". 

„Надявам се, че посланието на Грета ще бъде зов за събуждане на всички световни лидери, че времето за бездействие приключи. Аз съм оптимист за бъдещето заради Грета и другите млади активисти по света. За мен беше чест да прекарам време с нея. Двамата си обещахме, че ще се подкрепяме в опитите ни да осигурим по-добро бъдеще за нашата планета", пише Ди Каприо под изображението. Снимката има повече от 4 милиона харесвания в социалната мрежа. 

Грета Тунберг помогна за стартирането на международно младежко движение срещу климатичните промени. Нейните действия вдъхновиха студенти и ученици от Германия, Япония, Великобритания, Австралия и много други места по света да се присъединят към демонстрациите под наслов „Петъци за бъдещето“.

Под снимката Леонардо пише още: „Историята ще ни съди за това, което правим днес, за да гарантираме, че бъдещите поколения могат да се насладят на същата обитаема планета, която ние сме приели за даденост“.


Холивудската звезда също е екоактивист. През 2016 г. той споделя, че промените в климата са най-големият проблем, пред който са изправени младите хора днес.  Актьорът основава фондация, която се бори с тях и със заплахите за околната среда.