Иззеха марихуана при полицейска акция във Велико Търново

Новини
10:32 - 15 Април 2022
946
Иззеха марихуана при полицейска акция във Велико Търново

Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления във Велико Търново и Елена.

На 14 април в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества служители на РУ – Елена са извършили проверка в имот в с. Пейковци, обитаван от 35-годишен мъж от Варна. Намерени и иззети са 43 засадени растения от рода на конопа, които при полеви наркотест са реагирали на канабис. Открити са и около 50 грама изсушена листна маса. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа.

Вечерта при проверка в жилище в областния град, обитавано от 26-годишен местен жител са намерени и иззети са около 1 грам растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са започнати досъдебни производства.

Същата вечер в Дебелец и Велико Търново са извършени проверки на 17-годишно момче от Дебелец и 37-годишен търновец. В младежа са намерени и иззети три топчета, съдържащи около 3 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис, а в по-възрастният мъж – саморъчно свита цигара с около 1 грам канабис. Срещу двамата са започнати бързи производства.