Иззеха множество предмети с вид на културно-исторически ценности от жилище в Шуменско

Новини
11:59 - 11 Септември 2024
699
Иззеха множество предмети с вид на културно-исторически ценности от жилище в Шуменско

Множество предмети с вид на културно-исторически ценности са намерени и иззети от жилище, обитавано от 75-годишен жител в с. Стан, при полицейска проверка, извършена след получена оперативна информация, че мъжът притежава незаконни археологически артефакти, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Малко преди 14:30 ч. вчера, криминалисти от полицейското управление в Нови пазар са извършили проверката по сигнала. Те намерили множество предмети, между които старинни монети, бижута, пръстени, различни сечива, носещи, по първоначални данни, белези на културно-исторически ценности, както и четири
металдетектора.

Предстоят експертизи, които ще уточнят датировката на иззетите предмети. Седемдесет и пет годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от Наказателния кодекс продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

Девет престъпления бяха регистрирани при специализирана полицейска операция в Шуменско преди дни. Сред разкритите престъпления бяха държане на културно-исторически ценности.