Джамбазки анатемоса китайския чесън

Евродепутатът нарече безобразие чалга клипа в Съдебната палата

Политика
20:30 - 26 Април 2020
6557
Джамбазки анатемоса китайския чесън

"Има основание за иронията на Борисов, защото поведението на европейските институции в пандемия е, меко казано, смущаващо. Кризата послужи да се покажат недъзите в системата. Поведението на евроинституциите ще има сериозна преоценка защото всяка държава действаше сама, така бяха принудени. Предложението на Сасоли е неприложимо". С тези думи започна онлайн участието си в предаването "Беновска пита" евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.
 
"Европейските лидери, които до онзи ден говореха за солидарност, проявиха егоизъм. Българският народ и държава трябва да преминат обединени през тази опасност. Нацията ни е оцеляла при много по-тежки предизвикателства, ако не си правим саботажи и имаме разум да спазваме лична хигиена и дистанция, българите ще оцелеем. Не ни трябват призиви за нарушаване на правилата, а да се спазват мерките", допълни той.
 
"Хората в по-малките населени места с дворове не са толкова притиснати от тази социална изолация, като в големите градове. Лека-полека трябва да се прави експеримент с отхлабване на мерките, за да се възстанови начина на живот", каза евродепутатът. 
 
"Призоваваме всички българи да харчат парите си в полза на българската икономика. Сега не е време за китайския чесън, че след него идва и китайския вирус. Ако хората избират рекламите на българско производство и харчат парите си за това, ще помогнем на българската икономика. Не е момент за лигавщини и парвенющина, сега е момента да си помагаме", коментира Джамбазки.
 
"Безобразие е в храма на Темида да се снима клип доста далеч от идеята на съдебната власт, дължат отговори тези, които са го позволили. Не е място за подобна музика, която няма общо с тематиката. Като общество трябва да преосмислим нещата, глобализмът се оказа вирус, а вирусът глобалист, порази целият свят. Спокойствие и единство пред лицето на заплахата се нуждае България, за преодоляване на тази икономическа заплаха", обясни той.