Джамбазки плаши с милиони мигранти от Турция

Евродепутатът зове да се разстрелват бежанци на границата

Политика
15:53 - 28 Февруари 2020
3519
Джамбазки плаши с милиони мигранти от Турция

Неизбежното се случи. Турският диктатор Ердоган заяви, че "пуска" милионите мигранти, намиращи се на турска територия, към Европа. Това крайно смущаващо съобщение написа евродепутатът Ангел Джамбазки в профила си в социалната мрежа фейсбук и освен десетки палци за одобрение от своите политически поддръжници, си навлече и доста гневни реакции. 

"Ако това не е блъф, то може да означава и пряка заплаха за националната сигурност и териториална неприкосновеност на Република България. Тук вече "дюнерите на всеки ъгъл" и бурлеските с "приятеля Ердо" няма да минат. "Ердо" не ни е приятел, прочее. Не е бил, няма да бъде. Обяснението защо е в "Стратегическата дълбочина" на Давутоглу, ама е осемстотин страници, затова - надали. Трябва да защитим българската граница, териториална цялост и национална сигурност на Република България", пише той.

И зове за ползване на всички налични сили и средства в борбата срещу миграцията. "Без глупотевини, без алабализми и розови словесни онанизми. Без лиготии и оправдаване с европейските, световни и вселенски началници. Всеки, който реши да премине незаконно държавната граница на Република България, трябва да разбере, че ще бъде спрян. И рискува да загуби живота си. На законно основание", пише още воеводата.