Джамбазки се възпали за изгореното знаме в Македония

Евродепутатът нарече изцепката "гнусна, антибългарска, сърбоманска, коминтерновска простотия"

Свят
18:23 - 15 Януари 2021
2409
Джамбазки се възпали за изгореното знаме в Македония

В четвъртък вечерта стана ясно, че по време на ежегодния Вевчански карнавал в Северна Македония е запалено българското знаме. Стигнало се е и до безредици. Последва гневна реакция на МВнР за поруганото българско знаме, а президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски осъди изгарянето на трибагреника ни на импровизирания карнавал във Вевчани, разтурен от полицията поради неспазване на мерките срещу разпространението на коронавируса. По темата не пропусна да се изкаже и вечният донаборник Ангел Джамбазки.

„Тази гнусна, антибългарска, сърбоманска, коминтерновска простотия вече е в Европейската комисия под формата на спешни въпроси, които отправих“, така започва позицията на евродепутата от ВМРО по повод скандалната изцепка в западната ни съседка. „Въпросите ми не са сложни“, поясни Джамбазки в пост в личния си фейсбук, където написа какви са те:

„1. Могат ли тези "неща" да са част от Европейския съюз? 2. Какво ще направи Европейската комисия, за да защити живота, здравето, имота и честта на македонските граждани с българско национално самосъзнание от подобни варварски изстъпления? П.П. Много поздрави от "друже" Тито на жълтопаветните либерали и национални предатели от ЛГДБ, и на софийските грантови "професори"- македонисти. #ЗаТазиМакедонияНямаЕС“.