Джеймс Бонд стана художник, да му се насладим

Пиърс Броснан рисува още от 80-те години на миналия век

Шоу
15:41 - 19 Май 2023
2222
Джеймс Бонд стана художник, да му се насладим

Бившият Джеймс Бонд - Пиърс Броснан представя първа самостоятелна изложба. "Изкуството е биографично… Опитвах се да пиша мемоари, но беше отегчително. Носех спомените в главата и в сърцето си. Тези картини категорично представят история - какъв бях, къде съм бил, кога се е случило", каза актьорът.

Изложбата ще бъде открита на 21 май в Лос Анджелис и е под надслов "Толкова много мечти" ("So Many Dreams"). Тя представлява колекция от картини и рисунки, по които актьорът е работил от 80-те години до днес. 

Рисуването не е ново хоби от времето на пандемията или приключение за Броснан. Актьорът, който е най-познат за публиката най-вече благодарение на филмите от поредицата за Джеймс Бонд, започва да рисува като момче, докато още живее в Ирландия. 

"Когато се преместих в Ел Ей, бях много повлиян от художниците тук", каза Броснан. "Имах желание да рисувам. Имах пари да си купувам платна, четки. Купувах си най-добрите материали за художници, но те оставаха в кутията."

През 1987 г. първата съпруга на Пиърс Броснан - австралийската актриса Касандра Харис, е диагностицирана с рак на яйчниците. Актьорът започва да рисува, използвайки изкуството като емоционална терапия за него и за Харис. "Една нощ просто започнах да рисувам с пръсти." По това време съпругата му се възстановява от химиотерапия.