JEREMY?, Владо Михайлов и P.I.F., Никеца и Иван Лечев пеят на сцена под звездите зад НДК

Лятното издание на фестивала SoFest предлага три безплатни вечерни концерта с любими банди и изпълнители на 21, 22 и 23 юни

Култура
09:30 - 15 Юни 2024
21133
JEREMY?, Владо Михайлов и P.I.F., Никеца и Иван Лечев пеят на сцена под звездите зад НДК

Лятното издание на фестивала SoFest се разрасна и през тази година ще се проведе като SoFest Line Dance зад НДК, на терасата и парка пред вход А6. Както в предходните години фестивалът ще предложи богата детска програма с много занимателни и образователни ателиета. Ще се насладим на денс партита и три големи вечерни концерта.

На SoFest Line Dance за първи път ще има и дневна танцова програма, в която топ школи ще представят свои хореографии в стиловете: Кънтри / Български и балкански танци  /Латино / Улични танци / Диско фънк / Джаз / Суинг / Етно / Модерен танц. Танцьорите ще ни пренесат в света на това вълшебно изкуство, а всеки от 3 до 103 години ще може да вземе активно участие по време на фестивала, съобщиха организаторите.

За доброто настроение на столичани и гостите на града ще се погрижи Светлин Петров, известен като DJ Franzy. Изложители от страната и Балканите ще изкушат посетителите с всевъзможни лакомства и напитки за всички възрасти и през трите дни на SoFest Line Dance. Бъдете подготвени за много изненади, награди и happy hour. Заедно ще превърнем тераса А6 зад НДК в един огромен дансинг, допълват от SoFest.


21.06.2024 | Петък | 20:00

Концерт на "JEREMY?”
 
JEREMY? е бандата, която олицетворява един различен прочит на инди-рок сцената, не само в България, а и изобщо. Съвременният подход на музикантите, Ерсин Мустафов – вокал и китара, Ташо Колев – китари, Росен Ватев – барабани и Красимир Тодоров – клавири, към създаването на музика и безграничните и оригинални мелодии им носи куп награди, участия и безброй фенове повече от десет години.

Техни сингли са излъчвани по MTV Adria; били са на челна позиция в Топ 20 на БНР; победители са в International Songwriting Competition 2015, People's Voice Award, с което стават първата българска група, получила златен медал в конкурса за композитори; били са част от турнето на QUEEN + Adam Lambert; свирили са на Camden Rocks Festival - Лондон, Великобритания като първата и единствена група от Балканите и много други. 

Инди-рок групата JEREMY? винаги намира начин да бъде изненадваща и успява да ни върне към духа на 90-те. Ще го направи и на сцената на SoFest, отново по свой собствен начин, търсейки различни пътища и посоки в музиката, непознати досега.


22.06.2024 | Събота | 20:00

Концерт на Владо Михайлов и група P.I.F.
 
Владо Михайлов е актьор, певец и автор на песни. Участвал е в повече от 70 чуждестранни и български кино продукции, мюзикъли, театрални постановки и телевизионни формати. Той обаче споделя, че детската му мечта е била да пее.

Последните 20 години обичаният артист се раздава и на музикалната сцена като получава множество награди и участва в различни проекти.

Влади Михайлов – вокал, и P.I.F. в състав Иван Велков – китара, Христо Михалков – бас и Мартин Профиров – барабани, с Ерсин Мустафов – вокал, на концерта в рамките на SoFest Line Dance ще изпълнят, както вече утвърдени любими парчета, така и някои нови песни, които отдавна не са били свирени или въобще не са били част от репертоара на групата.

Репертоарът и присъствието на пленяващите изпълнители гарантират вълнуваща, емоционална музика със силен и възпламеняващ заряд.
 


23.06.2024 | Неделя | 20:00

Концерт на "Гласът на България"
 
Финалисти от различни сезони на "Гласът на България" като Мишер, Вик, Никеца, Десислава Латинова, откритието на последния сезон Георги Георгиев - Greysun и Калоян Паунов ще са заедно с любимия ментор – мастър Иван Лечев на фестивалната сцена.
 
SoFest Line Dance 2024 ще с изцяло ВХОД СВОБОДЕН!

На снимката горе: Ерсин Мустафов, Влади Михайлов и Никеца като гост-вокалисти на P.I.F. Cнимка: Zrock