Джевдет Чакъров: Готови сме на диалог с ПП-ДБ, нека видим срещата при Радев

Ще водим диалог с всички, без "Възраждане", заяви съпредседателят на ДПС

Политика
15:06 - 15 Юли 2024
1473
Джевдет Чакъров: Готови сме на диалог с ПП-ДБ, нека видим срещата при Радев

Нека видим програмата и целите на ПП-ДБ за втория мандат и тогава ще излезем с позиция. Ще водим диалог с всички партии в парламента без „Възраждане", „Величие" вече няма. Това заяви в интервю пред БНР съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който бе изключен от парламентарната група на Движението.

"Нека да видими ПП-ДБ с какви аргументи ще отидат при президента за втория мандат и какво ще представят. Може да си поставят краткосрочни цели с идеи да се състави правителство. Ние ще сме диалогични, така че да кажем на обществеността и аргументите за позицията ни. Но независимо от програмата и целите сме готови за диалог. Нека да видими дали, ще има трети мандат", коментира д-р Джевдет Чакъров.

Той обясни, че върви отбранителен процес и позициите на структурите, обръщението на д-р Ахмед Доган показват, че движението има съпротивителни сили, да се пребори с проблемите и да се стабилизира.

За разделението в ДПС, той коментира:

"Младите хора посочват, че това са внушения и манипулация. Сещам се за Десетте божи заповеди в деветата е не лъжи и не лъжесвидетелствай против ближните си. Няма да сляза на това ниско ниво, но хората ме познават в качеството ми на лекар, хирург и хуманист и те знаят, че никога не бих използвал подходи, които се визират. Категорично заявявам ,че нямам такива отношения с бизнесмени. Държим си на принципите и си взимаме поуките от не кратката ни история."

За срещата си с Ахмед Доган Чакъров заяви, че "са обсъждани текущи въпроси и в ние винаги в ДПС винаги сме работило по този начин".