Джевдет Чакъров се оплака, че марката ДПС била открадната

Движението около Доган ще участва на изборите

Новини
18:11 - 11 Септември 2024
574
Джевдет Чакъров се оплака, че марката ДПС била открадната

Автентичното ДПС с лидер д-р Ахмед Доган ще участва на предстоящите парламентарни избори. Това заяви на брифинг Джевдет Чакъров.

Той се оплака, че Пеевски откраднал марката ДПС за предстоящите предсрочни парламентарни избори с помощта на ВАС.

Днешното решение на ВАС е връхна точка в действията на Пеевски за употреба на всички възможни институции за постигане на лични цели, отсече Чакъров. Според него противоречащото на редица правни норми решение на ВАС е ярък символ на разпада на държавността. 

Точно както преди 40 години тоталитарната власт открадна имената на българските турци и мюсюлмани с намерение да открадне тяхната идентичност, не успяха, изтъкна още той. Днес сме свидетели на безпрецедентен акт на кражба на над 30 годишна история отново с тоталитарни похвати. И сега няма да успеят, закани се Джевдет Чакъров.

Както тогава, така и днес ние ще останем на висотата на очакванията на хората, изправили се срещу тоталитарния режим в борбата за отстояване на техните права, свободи и интереси, заяви още той.

На 27 октомври 2024 година избирателите на ДПС ще имат възможността да гласуват за автентичните принципи и идеали на Движението за права и свободи с лидер Ахмед Доган, подчерта той.

По-рано днес Върховният административен съд (ВАС) допусна ДПС - Ново начало до участие в изборите на 27 октомври и отмени като незаконосъобразен отказа на ЦИК да регистрира коалиция за участие във вота.