Джигитът Петър Маринашки, убил 2 момчета край Кадиево, участвал в гонки?

Родителите на мъртвия Тодор Бараков търсят свидетели на незаконните състезания

Общество
16:42 - 19 Юни 2023
2284
Джигитът Петър Маринашки, убил 2 момчета край Кадиево, участвал в гонки?

Родителите на загиналия на 11 ноември 2020 г. Тодор Бараков от Стамболийски издирват свидетели на гонки с участието на водача Петър Маринашки, в чиято кола се е возил синът им.

На фаталната дата в автомобила на Маринашки се качват четирима негови приятели и потеглят към Пловдив. Малко след бензиностанцията на Кадиево той губи контрол, колата се блъсва в крайпътно дърво и на място умират 16-годишният Тодор Бараков и Виктор Василев, на 17 години. Полевият тест за дрога е отрицателен, но кръвната проба е положителна. Маринашки беше осъден на 5 години затвор от окръжните магистрати, наказанието беше потвърдено от Апелативния съд и делото стигна до ВКС.

Още в хода му пред първите инстанции баща на Тодор Бараков твърдеше, че Маринашки нееднократно е участвал в състезания на пътя, и че разполага с клип, в който водачът шофира с крака извън стъклото. Маринашки отрече да е човекът от видеото.

"Молим всички хора, които имат смелост, съвест и лична отговорност и знаят за такива гонки и шофирания, да проявят гражданска активност и да дадат свидетелски показания в полицията. Т. нар. „гонки” са предвестници на подобни трагедии, от каквито бяхме сполетени – да си загубим децата от дрогирания Петър Маринашки. Ако си мълчим, ние подхранваме цинизма на дрифтаджиите и участниците в гонки, а това води до хиляди загинали невинни жертви и ранени в пътнотранспортни произшествия всяка година", написа в социалните мрежи бащата Тодор Бараков.