Джигитът, убил две момичета в София, има 50 нарушения на пътя

В колата на шофьора беглец са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка

Общество
07:31 - 06 Юли 2022
8129
Джигитът, убил две момичета в София, има 50 нарушения на пътя

Двама избягали след тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх”. Става въпрос за шофьора и пътничка. Водят се издирвателни мероприятия. Това съобщи пред Нова тв началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев.

„Знаем кой е водачът. Има множество нарушения - над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни още Тенев. Шофьорът е на 47 години. 

 
Фактическите подробности за инцидента: Таксиметрова кола се движи от бул. „Черни връх” към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски” шофьорът на таксито се престроява в крайната лява лента. От НДК с висока скорост се движи лек автомобил, който минава на червен светофар и удря таксито. Последва удар в предната част на таксито, а лекият автомобил се удря в асансьора на метрото. От силния удар се разцепва на две - едната половина, в която се намират шофьора и спътничката му, се плъзга 40 метра и се спира в пресечка малко по нагоре.

На пешеходната алея са се намирали две пешеходки, които са пометени и загиват на място.