Джиджи Хадид осъди зверствата на „Хамас“

Любопитно
16:12 - 11 Октомври 2023
2487
Джиджи Хадид осъди зверствата на „Хамас“

Моделът Джиджи Хадид, която е с палестински корени, направи първи коментар относно войната между Израел и терористичната палестинска групировка „Хамас“.

28-годишния модел, която от години настоява за освобождението на палестинския народ, продължава да бъде ревностен защитник на правата и свободите на своите сънародници, но категорично отхвърли всяка форма на насилие срещу мирни граждани и подчерта, че това не е начинът, по който трябва да се търси справедливост.

Мислите ми са с всички засегнати от тази несправедлива трагедия. С всеки изминал ден от този конфликт се увеличива броят на невинните жертви, повечето от които са деца. Изпитвам дълбока съпричастност и състрадание към палестинската борба и живота под [израелска] окупация и това е отговорност, която поемам ежедневно, написа тя.

Сестрата на Бела Хадид обаче уточнява, че счита за необходимо да изясни на приятелите си от еврейски произход какво мисли по въпроса.

„Въпреки че тая надежди и мечти за палестинците, нито една от тях не включва нараняване на евреи, допълни моделът, като по този начин се разграничи от действията „Хамас“.

По думите ѝ терорът срещу невинни хора не е в сърцевината на движението за „Свободна Палестина“.

„Има всякакви чувства – сложни, индивидуални и общоприети, но всяко човешко същество заслужава основни права, отношение и сигурност, независимо от своята националност, религия, етническа принадлежност или къде е роден“, написа още тя.

Знам, че думите ми никога няма да са достатъчни, нито че ще излекуват огромните рани на толкова много хора, но винаги ще се моля за живота и здравето на невинните, завърша публикацията на Хадид.

Тя и сестра ѝ често пъти са били критикувани в САЩ заради категоричната им позиция в полза на Палестина, а през 2021 г. двете споделиха пост, в който заявиха, че за тях Израел „не е държава, а колонизирана от евреите земя“.