Джил Байдън: Гласувайте

Новини
20:33 - 06 Септември 2024
854
Джил Байдън: Гласувайте

Седмицата на модата в Ню Йорк се откри с призив за гласуване на предстоящите избори през ноември, отправен от американската първа дама Джил Байдън, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Призивът беше отправен по време на проява, организирана от Синдиката на американската модна индустрия. Проявата беше под формата на поход. По време на него първата дама заяви: "Знам, че вие сте загрижени за свободата да накарате гласът ви да се чува, да бъдете това, което сте, да обичате онзи, когото обичате. Знам, че се загрижени за вашата свобода да творите. Тези свободи са заплашени от решенията на правосъдието, на забраната на книги, на апатичното вдигане на рамене, когато хората забравят силата на вота". На проявата присъстваха около 1000 души от модната индустрия.

"Не забравяйте, че следващият президент, вашият следващ президент ще назначава вероятно нови съдии във Върховния съд, вашите бъдещи сенатори ще ги утвърдят и нашите деца и нашите внуци ще трябва да живеят с последствията от тези решения", допълни тя.

По време на проявата Джил Байдън благодари и на главата редактор на сп. "Вог" Ана Уинтур, която организира събиране на средства за кандидатите на Демократическата партия за американските президентски избори.

Същевременно ръководителите на над 90 компании, както и бивши изпълнителни директори на "Пепси", "Форд" и "Уху", подкрепиха вицепрезидента на САЩ Камала Харис в надпреварата за президентския пост. Подкрепата беше изразена в писмо, публикувано днес, предаде Ройтерс.