Джипи от София пред Lupa.bg: Говорим с по 100 души на ден

Новини
18:14 - 19 Март 2020
2116
Джипи от София пред Lupa.bg: Говорим с по 100 души на ден

Джипитата в столичните поликлиники са почти нонстоп на телефона заради обажданията на куп уплашени от заразата пациенти. „Говорим поне с по 100 души на ден. Някои  звънят, уплашени, че някакви симптоми ги тревожат, други обаче просто разпитват за коронавируса“, обясни медик от централна столична поликлиника.

Лекарката е изненадана, че младите пациенти най-често се обаждат. „Много съм впечатлена от дисциплината и възпитанието на младите пациенти. Всички, които са се върнали от чужбина, ми се обадиха да ме информират. Част от тях са под карантина, нямам регистриран случай на заразен“, обясни тя.

По думите на докторката, поликлиниката буквално е опустяла, дори възрастните пациенти рядко идват, но за щастие се разминават и не се засичат един с друг.

Джипито обаче се тревожи, че ръкавици и маски все още не са стигнали до тях и ДКЦ-то чака с нетърпение да пристигнат обещаните днес от Кризисния щаб пратки с предпазните средства. Съветът обаче е ако разполагаме с твърде тънки маски за лице, по-добре да се загърнем с плътен шал, защото ефектът бил по-добър.

„Работим без ръкавици и без маски, добре че имахме някакви останали отпреди епидемията“, примирени са докторите. Според лекарката, до 2 месеца може да успеем да овладеем атаката на Ковид-19, ако сме дисциплинирани.