Джипи побесня: Мой пациент обикаля болниците на прага на смъртта

Общество
22:20 - 03 Март 2021
15231
Джипи побесня: Мой пациент обикаля болниците на прага на смъртта

Софийското джипи д-р Ирина Михаел побесня, след като неин пациент на прага на смъртта е подхвърлян като ненужна вещ от болница в болница, без да бъде приет никъде. 

Омерзителната за държава от ЕС случка се разиграва вчера, 2 март.

Вижте докъде стигна здравеопазването ни покрай корона психарията, в която ни вкара Националният оперативен щаб, постът на д-р Михаел от фейсбук е без редакторска намеса:

Сега следва разказ за уникалния български модел за справяне с COVID - кризата и за това как няма хаос, а има наплив.

Вчера съм посетила в дома и за преглед пациентка, която след десетдневно лечение с антибиотици, назначени по телефона, продължава да се чувства недобре, а близките и забелязват, че и поведението е променено. Жената има няколкократни боледувания от пневмония през последните години, а от година при минимален допир получава големи синини по тялото.

Аз я преглеждам, взимам кръв за изследвания, след което взимане трудно спирам кръвта, изказвам своите съмнения относно състоянието и поемам ангажимент като станат готови изследванията да се свържа с близките. Резултатите от изследванията показват, че жената най-вероятно има хематологично заболяване и изключително висок риск от спонтанен кръвоизлив.

Състоянието е спешно и изисква приемане в болница. Близките, пациентката и резултатите отиват в спешното отделение голямата университетска болница, където повтарят изследванията, които се потвърждават, правят тестове за COVID-19, които са отрицателни, рентгенови снимки  и консултация с хематолог.

Хематологът дава становище, че жената е за спешен прием в хематологична клиника, но тази в голямата университетска болница е под карантина и не могат да я приемат. Близките, пациентката, застрашена от кръвоизлив, изследванията и све се натоварват в личната си кола и започват среднощно обикаляне по софийските болници.

В голямата НОЩна болница са много любезни, но им обясняват научно и обосновано как жената има COVID-19, но те нямат легла за такива болни. По другите софийски болници или нямат легла, или нямат спешен прием, или хематологичните отделения са превърнати в COVID-19 - отделения.

От Бърза помощ са много любезни, но не успяват да им помогнат и ги съветват да се приберат и да си легнат.

И ето днес, в слънчевия национален празник, една жена, която може да изкърви фатално всеки момент, си стои вкъщи и чака чудо, а близките и обикалят софийските болници с документите и, с надежда да пробият някъде. Подозирам, че ще обикалят и утре ...

В това време аз, от бяс пиша тук, за да не троша чинии вкъщи, чудейки как да й помогна, имам ли на кого да се обадя, имам ли ВРЪЗКИ и ако имам, дали ще помогнат.

Това не е първият и със сигурност няма да е последният случай, в който при мен попадат пациенти в тежко състояние, които не са получили медицинска помощ, заради ПЕРФЕКТНОТО управление на COVID-19 - кризата. За съжаление аз не мога да помогна на тези хора, но се оказва, че ако аз не мога да им помогна,  е много вероятно никой да не може. Или да не иска, или .... не знам.

Честит празник!

ВИЗИТКА:

Д-р Ирина Михаел завършва Медицински университет  – София през 2001 г. специализира Вътрешни болести  2002  – 2007 г. в Университетска болница „Александровска” и нефрология 2009  – 2013 г. в Медицински институт  на МВР.

ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЪТ:

От 2011 г. д-р Ирина Михаел работи като интернист и в последствие като нефролог  в Медицински институт на МВР.

В периода 2015-2018 г д-р Михаел е част от групова практика МКЦ „Моят лекар“

От януари 2018 г д-р Ирина Михаел преглежда възрастни пациенти по специалностите Вътрешни болести и Нефрология към 1ДКК.

НАУЧНИ ИНТЕРЕСИ:

Д-р Ирина Михаел има научни интереси в областта на системните заболявания, бъбречните заболявания и бремеността, ехографската и морфологична диагностика.