Джипита след боя за инжекции: Няма д а ваксинираме, РЗИ се гаври с нас

Ексклузивно
14:36 - 28 Април 2021
4110
Джипита след боя за инжекции: Няма да ваксинираме, РЗИ се гаври с нас

След унизителните драми, разиграли се вчера с личните лекари пред РЗИ, много от джипитата категорично отказват да ваксинират. Вчера, докторите, изнемогнали от висене пред инспекцията, и то за да получат по 2 флакона, стигнаха до бой с охраната на РЗИ, след като човек на ВМА предреди опашката, за да натовари голямо количество ваксини за зелените коридори.

„Това е такова унижение, РЗИ буквално се гаври с нас, организацията им е ужасна. Как да ваксинираш? По-добре да се откажем, нека всичко се прехвърли към зелените коридори”, сподели пред Lupa.bg лекар от централна столична поликлиника.

Лекарят обясни, че е висял 3 часа на опашка за пореден път, и то пак само за 2 флакона, с които може да ваксинираш 18 души. При всяко уморително и унизително висене на опашката, повече от това количество, инспекцията не отпуска.     
Според личните лекари, РЗИ демонстрира кошмарна организация и дори не са помислили да разделят поликлиниките по часове, за да не висят вкупом лекари от всички ДКЦ-та по опашките.

Докторите настояват да се разделят и тези, които чакат инжекции за първа и за втора игла. Лекарите разкриват, че не за първи път се разиграва историята с предреждане от представители на големите болници, което провокира конфликти. „Както се редиш на опашката с часове, изведнъж идва един с големи хладилни чанти, прережда всички и обира ваксините”, разказа докторът.  

Много от личните лекари повече не могат да преглътнат униженията, на които ги подлага РЗИ и дори не се изкушават от 10-те лева, които им плащат на ваксина. „Хич не ни интересува, че ще ни дават по 10 лева на ваксина, която сме свръхплатили с толкова нерви, таксита, губене на време и т.н.", разярени са медиците.

И препоръчват поне раздаване на инжекциите на различни места за джипитата и за представителите на големите болници, които взимат огромно количество ваксини за зелените коридори. „Нека да не ни ги навират в очите, поне да не ни дразнят”, заключиха те. „Зелените ваксинират по 200-300, защо тогава си губят времето с нас, направо да им дадат всичко на тях.”, бесни са докторите.