Джипита в ДКЦ-та: Пациенти от Covid - зоните сноват по коридорите и сеят зараза

Новини
15:20 - 04 Декември 2020
3314
Джипита в ДКЦ-та: Пациенти от Covid - зоните сноват по коридорите и сеят зараза

Covid-зоните в ДКЦ-тата сеят заразата из целите сгради на поликлиниките, оплакаха се джипита пред Lupa.bg. Повечето помещения, отделени за пациенти със съмнения за коронавирус, бяха скалъпени набързо, към тях се отива през общите коридори, заразените ползват и общи асансьори, ядосват се лекарите.

Като капак – и доказано болни, и здрави ползват рентгена за снимки и така всички пациенти се омешват по недопустим начин. 

„Що за идиотщина е рентгените в поликлиниките да се ползват и от незаразени пациенти, и от тези с доказан коронавирус? Трябваше да има няколко ДКЦ-та, които да обслужват с рентгенови снимки инфектирани, а останалите да останат чисти. Така болестта се разнася. “, ядосват се на недомисленото решение на здравните власти докторите.  

За да бъдат пратени на снимка, пациентите от Cоvid-отделенията трябва да вземат талонче от личния си лекар, а на малко места това става по електронен път. Така заразените трябва да "наминат" пътьом при лекуващия си доктор, което е меко казано, безумно, споделят джипитата.  

Като излязат от Covid- зоната, болните си правят една дълга разходка из цялата поликлиника, възмущават се докторите.

Особено по-старите сгради на поликлиниките, строени през 60-те и 70-те, не са пригодени за отделяне на цял корпус за специални нужди и така се омешват пациентите с и без коронавирус.

„После не се чудете защо толкова много лекари в поликлиниките се разболяват. Изобщо не е чудно пациентите ни да лепнат коронавирус точно в поликлиниките“, не крият афекта си от недомислиците личните лекари.